Woensdag 31 mei was de TOLO Tours! Met een enthousiaste groep van 13 kandidaten hebben we een mooie logistieke ervaring beleefd. We bezochten vier verschillende bedrijven, elk met hun eigen logistieke processen. Een dag vol ontdekkingen en inspiratie!

De eerste stop was bij het distributiecentrum van Poiesz Supermarkten. Hier kregen we een kijkje achter de schermen van de bevoorrading voor maar liefst 70 filialen. We ontdekten de vele mogelijkheden en logistieke functies die hier worden vervuld.  Daarna vervolgden we onze tour naar Sijperda Verhuur, waar we de verschillende logistieke afdelingen verkenden. Het was een mooie gelegenheid om meer te leren over dit dynamische verhuurbedrijf en de rol die logistiek speelt in hun dagelijkse werk.

Vervolgens brachten we een bezoek aan de cityhub van DHL, waar het sorteren en klaarmaken van pakketten voor de laatste bezorging. Last but not least bezochten we het crossdock en warehouse van Hoekstra Transport. Hier werden we ondergedompeld in een wereld van bijzondere en afwijkende goederen die dagelijks aan huis worden geleverd. Als laatste kregen de geïnteresseerde chauffeurs zelfs de kans om achter het stuur van een vrachtwagen van Dinkla Rijopleidingen te kruipen! Alle deelnemende bedrijven bedankt!

Inmiddels zijn vier kandidaten bij de bedrijven aangenomen en zijn we met 6 andere deelnemers de mogelijkheden nog aan het verkennen voor een vervolg of concreet in bemiddeling. Al met al een mooi succes!